Thursday, October 30, 2008

Ölümüne Bir Yürüyüş-Cumhuriyet-

İlhan Selçuk, Cumhuriyet

Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetini ve bu cumhuriyeti savunanların yok edilmeye çalışıldığı bir süreçte yeni bir ideolojik saldırıyla karşı karşıyayız.Çanakkale Savaşı yok sayılıyor.
Kurtuluş Savaşı yok sayılıyor.
Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün değerleri yok sayılıyor.
Mustafa Kemal'in silah arkadaşlarıyla kurduğu Türkiye Cumhuriyeti emperyalist güçler ve onlarla işbirliği yapan güçlerle tasfiye edilirken 350 bin üro sponsorlukla devşirilen bir film piyasaya sürülüyor.
Film içinde film.Turkcell, sponsorluktan vaz geçiyor bazı nedenlerle.Ermeni konferansına üniversitesinde izin veren Sabancı filme sponsor oluyor.
Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini savunan 83 yaşındaki Cumhuriyet aydını İlhan Selçuk, 27 Ekim 2008 pazartesi günü mahkeme kapısında ve Cumhuriyeti savunduğu için yargılanıyor.

İlhan Selçuk: "Gözlerime bakın anlayın.
Yazık, Türkiye'ye yazık.

Her şey çürümüş", dedi.1978'de "Cumhuriyet gazetesi" almayın eylemi yapan bir siyaset anlayışının içinde gelen birisi, Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk hakkında "Mustafa" adıyla bir film yapıyor.
Film içinde film.Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet tarihi belleklerden silinirken, yok edilmeye çalışılırken sadece karga kovalayan çocuk belleklere kazınmaya çalışılıyor.
Cumhuriyet gazetesi, 29 Ekim 2008 günü, "Ölümüne Bir Yürüyüş" adıyla gerçek Mustafa Kemal'i ve Türkiye Cumhuriyeti tarihini anlatan kalıcı bir CD'yi gazeteyle birlikte 1 liraya hediye ediyor.Film içerisinde film olanın sadece seyrinin bedeli ise en az 10 YTL.
Seçim sizin.
Sevgi ve selamlarımla.

No comments: