Thursday, May 27, 2010

Mustafa Mutlu
Yazara ulaşmak için : mmutlu@gazetevatan.com

Sahi, ne oldu?
Önce anayasa değişiklik paketi, sonra Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen seks kaseti derken... Çok önemli bazı olayları unuttuk. Oysa gazetecinin bir görevi de unutmamak ve unutturmamaktır.Bu nedenle; gündeme geldiklerinde bomba etkisi yaratan ama sonra arşivin raflarına kaldırılan bazı olayları hatırlatmak istiyorum:
***
1 Siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili Anayasa değişikliği önerisi, birkaç AKP’li vekilin “Evet” oyu vermemesiyle 3 Mayıs günü düşmüş ve yandaş medya da bu sayede “AKP’nin içindeki Ergenekoncular”ı keşfetmişti. Onlara göre bu değişikliğin gerçekleşmemesinin nedeni, “AKP’nin içindeki Ergenekon şebekesinin harekete geçmesi”ydi.Bu olayın üzerinden 25 gün geçti. Madem “Hayır” oyu veren AKP’liler Ergenekoncu’ydu; o zaman AKP yönetimi bu milletvekilleri için neden harekete geçmedi?Sahi, bu Ergenekonculara ne oldu?

2 Mercedes’in üreticisi Alman Daimler-Benz A. G. firmasının yöneticileri ABD’de yapılan bir soruşturmada, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 22 ülkede rüşvet dağıttıklarını itiraf etmek zorunda kalmışlardı. Ne yazık ki Türkiye bu konuda sessiz kalmayı tercih etmişti.Sahi, bu rüşvetçilere ne oldu?

3 24 Nisan’da Erivan’da yapılan Türkiye karşıtı bir gösteride bazı alçaklar bayrağımızı yakmıştı. Ben de “Ermenistan bu alçakları yakalayıp, hesap sormadıkça Ermeni açılımı askıya alınmalı” demiştim... Sahi, o alçaklara ne oldu?

4 Gaziantep’teki 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında, bazı çocuklar protokol tribününde garson olarak çalıştırılmıştı.Sahi, o çocuk istismarcılarına ne oldu?

5 Ahmet Türk’e yapılan yumruklu saldırının hemen ardından, 19 Nisan’da Samsun’un Ladik ilçesinde devriye gezen polis otosuna ateş açılmış, iki polisimiz şehit düşmüştü.Sahi, o katillere ne oldu?

6 Emekli Tümamiral İlker Güven’in boşanmak üzere olduğu eşi Sunahanım Güven, eşinin TSK’nın en gizli belgelerini para karşılığı bazı tarikatlara sızdırdığını iddia etmişti. Bu iddialardan sonra da elindeki belgelerle, hem Genelkurmay Savcısı’na hem de sivil savcılara ifade vermişti. Her nedense ifadeler verildikten sonra bu iddiaların üzerine sünger çekildi.Sahi, Suna Hanım’ın o iddialarına ne oldu?

7 Bursa’da 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasıyla ilgili olarak açılan davada işverenin avukatı Yalçın Doruk, “3,5 milyon işsizin bulunduğu ülkemizde aylık 700 lira ile iş imkânı sunulması, sigorta primleri ve vergilerin ödenmesi işçiler için bir nimettir” demişti.Sahi, bu “köleci” avukata ne oldu?

8 Hükümet; değerlenen arazilerine büyük müteahhitlik şirketlerinin göz diktiği Romanlar için de bir açılım paketi hazırlamış ve bu paketin tanıtımı için düzenlenen şölene şarkıcı Kibariye de katılarak destek vermişti.Sahi, Roman açılımı ne oldu?

9 Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir yönetmelik hazırlayarak, çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yurt dışındaki sperm bankalarından sperm almalarını yasaklayacağı açıklanmıştı. Yönetmeliğe göre; bu yöntemle hamile kalan kadınlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak ve hapse atılmaları sağlanacaktı.Sahi, bu ırkçı yönetmeliğe ne oldu?

10 CHP İl Kongresi’ne katılmak üzere Van’a giden Deniz Baykal, taşlı ve sopalı saldırıya uğramış, ardından da bu saldırıyı gerçekleştirenler arasında AKP il yöneticilerinin bulunduğunu fotoğraflarla kanıtlamıştı. Baykal, polisin saldırıdan haberdar olduğunu da iddia etmişti.Sahi, o saldırgan AKP’lilere ve eylemi bildiği halde önlemediği öne sürülen Van Emniyet Müdürü’ne ne oldu?

***Yukarıdaki örnekleri özellikle son iki ayda yaşadıklarımızdan seçtim.Daha önceki aylarda ve yıllarda yaşadığımız ama sonra “gündem yoğunluğu”ndan unuttuğumuz olayları yazmaya ise; değil bu köşe, ansiklopediler bile yetmez!

Eğer gerçekten çağdaş bir toplum olmak istiyorsak, bu sorular yanıtsız kalmamalı...

Ben soruyorum, siz de sorun:Sahi, ne oldu?
http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=sahi-ne-oldu&tarih=28.05.2010&Newsid=307948&Categoryid=4&wid=102
***

No comments: