Thursday, February 25, 2010

HİLMİ BEY’E AÇIK MEKTUP / Emin Çölaşan

“BAY Hilmi Özkök, nasılsın, iyi misin ? Senin Genelkurmay Başkanı olduğun dönemde Kuvvet Komutanı, Ordu Komutanı olarak ve daha alt düzeyde görev yapmış silah arkadaşların gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Vicdanın rahat mı ?

Olanlardan haberin var mı? Ne bileyim, belki de yoktur! Birkaç hafta önce demiştin ki “ Ben bu işlerle ilgilenmiyorum, bahçede torumlarımla oynuyorum…”

Oyna da , memlekette neredeyse “Darbe olacakmış” Hilmi Bey! Bir sürü masal ortalıkta dolanıyor ve senden tık yok! Bu nasıl iş yaa? Allah rızası için söyle, senin bütün bu olanlarla ilgili olarak diyeceğin hiçbir şey mi yok? Sütre gerisine çekildin , hadiseleri sıradan vatandaş gibi izliyorsun. Aslında sıradan vatandaşlar bile senden daha çok izliyor… Ve tepki veriyor.

Senin askerlik ve komutanlık anlayışında, gerektiğinde ortalıktan kaybolmak mı vardı? Çık ortaya mertçe ve durumu açıkla. Ya de ki “ Evet bunlar darbe planlıyordu, ben önledim. Ergenekon, Balyoz, ne ararsanız bunlarda vardı.”

Ya da de ki “ Benim silah arkadaşlarıma haksızlık yapılıyor ve sonuna kadar onlara destek vermeye hazırım!”

Hangisi Hilmi Bey, hangisi?

Bak, çok sayıda silah arkadaşın şimdi ya gözaltında, ya tutuklu, ya da tutuksuz yargılanıyor. Şener Eruygur, Hurşit Tolon, İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Çetin Doğan, Ergin Saygun, Engin Alan… Atatürkçü, yurtsever, saygın komutanlar… Önceki gün muvazzaf amiraller dahil 49 silah arkadaşın daha gözaltına alındı. Hangi birini sayayım.

Sen onların çoğunun komutanı idin. Niçin bir şey söylemiyorsun?

Tamam, Tayyip sana “Hocam” derdi ve pek sevişirdiniz. Onu anladık da, bu suskunluğunu anlamak mümkün değil. Ne silah arkadaşların anlıyor, ne de biz sıradan vatandaşlar.

Konuş Hilmi Bey yaa, Allah rızası için o mübarek ağzını bir aç da, bu konularda ne diyeceğini bir duyalım.

Bizim bildiğimiz asker mert adamdır, yürekli adamdır. Silah arkadaşlarına saygı duyar. Sen?!

Neyse, ortalık birbirine girerken sen bahçede torunlarınla oynamaya devam et!

Daha Önemlisi, inşallah vicdanın rahat olsun!

Seni bu mektubumla bir kez daha uyardığım ve rahatsız ettiğim için özür dilerim Bay Hilmi Özkök!

İYİCE COŞTULAR AÇILDILAR

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan konuştu:

“Onlar bizi 40 yıl fişlediler, şimdi biz onları fişliyoruz”

AKP Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş konuştu:

AKP iktidarına karşı çıkanların kanını tahlile göndermeli. Bu kanı bozuklar, gizli sözleşmeler yaparak ihanet ettiler”

Bunların ağababası, “suikasttan kılpayı kurtulan(!)” Bülent Arınç ne demişti:

“Şeyini şey ettiğimin şeyleri.”

Ağızları iyice bozuldu… Çünkü coştular, açıldılar! Komadaki bir hastanın geçici olarak bazen kendine gelip bilinçaltını kusması gibi. Türkiye bugün onların elinde. Çankaya’dan TBMM’ye, YÖK’ten çaycılara kadar bütün devlet mekanizmasını ele geçirdiler. Sadece iki istisna var.

Birincisi, Türk Ordusu.

İkincisi ise yargının yaklaşık yarısı.

Şimdi oynanan oyun çok açık. Baskın, gözaltı ve tutuklamalarla topluma şu mesaj veriliyor:

“ Ulan bakın, sizin güvendiğiniz bir ordunuz vardı. Biz onu da kevgire döndürdük. Ordunuz artık dize geldi ve güvenebileceğiniz hiçbir yer kalmadı. Bizden olmayanın sonu budur. Gelin sizler de sesinizi kesin. Bizden olmasanız bile konuşmayın.”

Aynı mesaj Türk Ordusuna şöyle veriliyor:

“Karargahlarınızda yaptığınız her haberleşmeden, konuştuğunuz her şeyden, uçan sinekten bile haberimiz var. İlgili kurumlarımız size de dinliyor ve izliyor. İçinizdeki ihbarcı hainlerle medyadaki satılmış hainler sayesinde her şeyi biliyoruz . Sizi hadım ettik, sesinizi kestik. Gelin, önümüzde siz de diz çökün”

Yargıya verdikleri mesajın içeriği de çok ilginç :

“Bizden yana olmazsanız, bizim istediğimiz doğrultuda kararlar almazsanız , sizi de duman ederiz, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu bizi eleştirdi, başına ne işler açtık. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hoşumuza gitmeyen kararlar verdi, hakkında davalar açtırdık. Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner yakın geçmişte İsmailağa cemaatinin peşine düşmüştü, şimdi cezaevinde. Biz devletin İstanbul ve Ankara Başsavcılarını, ülkenin dört bir yanındaki hakim ve saccıları dinletmeyi ve izlemeyi başarmış bir iktidar gücüyüz. Adımlarınızı ona göre atın, önümüzde siz de diz çökün”

AKP milletvekili boşuna demiyor “ Onlar bizi 40 yıl fişlediler, şimdi biz onları fişliyoruz” diye!

Öteki milletvekili boşuna demiyor “ Bize karşı çıkanların kanı tahlil edilsin, onların kanı bozuktur” diye!…

Ve AKP yönetimi boşuna telaşlanmıyor… Ve bunlar hakkında boşuna inceleme başlatmıyor.

Dedikleri şu :

“Bazı gerçeklerin sadece bizde kalması gerekir. Bunları açıklayıp partimize zarar verdiniz”


Sevgili okuyucularım hiç endişe etmeyin, bu günler de geçecek.

No comments: