Thursday, April 10, 2008

Akdeniz Üniversitesindeki Provokasyon

Neval Kavcar

"
Türkiye başörtüsü meydan muhaberesini yaparken, AKP o savaşlarla eş zamanlı "Vakıflar Yasasını" geçirdi meclisten. Sınır ötesi gibi önemli bir dönem bile başörtüsü kavgaları ile geçiştirildi. ABD, "Get out" dedi, cevabı AKP iktidarından alınamadı. Talabani Ankara'ya geldi.

Türkiye'nin yol ayrımına geldiği apaçık belli iken, yasaların hiçe sayıldığı bu dönemde, iktidarın baskı ve ağırlığını hiçe sayarak görevini yapan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya Türk Milleti bu yüzden minnettardır...

...
Dini siyasete alet ederek prim yapanlar, şimdilerde "dinsiz imansızlar başörtüye geçit vermedi" diyerek dolanıyorlar. AKP'nin başörtüsünün arkasında, BOP'a nasıl taşeron olduğunu vatandaşa anlatmak görevi muhalefetindir.
...

Bu olayın fitilini her kim ateşledi ise herkese tehdit vardır. Rektöre," Üniversiteni karıştırırız engellemeye gücün yetmez denirken, MHP'ye de olaylarda ipin ucunu partine öyle bir bağlarız ki ABD'ye başkaldırmak ne demek görürsün denilmiştir.

Antalya'da ki üzücü olayda en önemli mesaj Türk Milletine verilmiştir. Gidişata karşı durursanız kendinizi, Kürt- Türk çatışması içinde bulursunuz denmiştir.

İşte bu sebepten Güvenlik güçleri kadar, siyasi partilerimiz ve vatandaşlar provokasyona dikkat etmelidir."

...
Yazinin Devami ve tamami icin:
http://www.geliboluhaber.net/yazar.asp?yaziID=517

No comments: