Monday, April 21, 2008

Neval Kavcar
301'de Soruşturma Açma Yetkisi AB'nin Olsun
20 Nisan 2008 Pazar 18:03
"
İktidarın 301. madde üzerinde ki ısrarının ana sebebi, bahsi geçen yasanın tüm maddeleri ile birlikte "egemenlik yasası" olarak anıldığıdır. Türkiye Cumhuriyetini kuran Türklerin elinden devleti böyle madde madde alınmaktadır. Egemenliğin sahibi sulandırılmıştır madde değişimi ile. Üç beş batılı ajanın Türklük hakkında ki küfürü sebebi ile değişmediğinin bilinmesi gerekir o maddenin. "
...
İktidarın Amerika ile Stratejik Vizyon Belgesini imzalayan Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül Dış İşleri Bakanı iken malûm düşünce kuruluşlarından birinde ki konuşmasında; "AB"den başka hedefimiz yok" demişti. Her geliş gidişte benzeri kelâm etmelerinin sebebi, Türkiye"nin mutlaka ve mutlaka AB"ye bağlı durumda kalmasıdır. Ankara"yı başıboş bırakırsa gemi azıya alır kaygısı, bizim Brüksel kapısında emir kulu gibi bağlanmamızı gerektirmektedir. İşin tuhafı siyasilerimizin de AB"den başka hedefi olmadığıdır.

AB haksızlık yapıyor, çifte standart uyguluyor diye ağlanılacağına, yeni ufuklar bulmak gerekmez mi?
AB den vazgeçmenin ABD ile dalaşı göze almak olduğunun farkındalar. Muhtemelen bunu göze alamıyorlar. Ölümü göze almayanın yaşamaya hakkı olabilir mi, sorusunu es geçerek. Çağdaşlaşırken AB havuzuna egemenliğimizi bırakmak, ekonomi ve siyaseten Brüksel"in şefaatine sığınmak Türkiye Cumhuriyeti devletinin hedefi nasıl olabilir?

Batılıların kurduğu fakat Pazar olmaktan çok, eski sömürgelerine kavuşmak gayeli oluşumları iyi tahlil gerekir.

Saman altından su yürüterek başka devletlerin menfaatine faaliyet gösteren partilerin kapatılması ve yönetimine sadece siyasi yasak getirilmesi yetmez. AKP iktidarının kurucusu, başkanı ve halen Başbakan Recep Tayyib Erdoğan defalarca "BOP eş başkanı olduğunu, görevi kabul ettiklerini" kamuoyu önünde açıklamıştır. Bu konuda ki beyan, AKP"nin kapatılma davasında da geçmektedir. Amerika"nın bölgesel işgal projesi BOP "a eş başkan olan Erdoğan"ın partisi kapatılacaktır.


İktidarın 301. madde üzerinde ki ısrarının ana sebebi, bahsi geçen yasanın tüm maddeleri ile birlikte "egemenlik yasası" olarak anıldığıdır. Türkiye Cumhuriyetini kuran Türklerin elinden devleti böyle madde madde alınmaktadır. Egemenliğin sahibi sulandırılmıştır madde değişimi ile. Üç beş batılı ajanın Türklük hakkında ki küfürü sebebi ile değişmediğinin bilinmesi gerekir o maddenin.
Daha sonra "davanın açılmasına Cumhurbaşkanı mı yoksa Adalet Bakanı mı karar versin?" yaklaşımının ise hiçbir önemi yoktur. AKP önce dava açma yetkisinin iznini, Cumhurbaşkanına vermiş sonra ne düşündülerse Adalet Bakanlığında karar kılmışlardır. Önemli olan bundan sonra bu konuda üç beş Soros beslemesinin söyleyeceği sözler değildir. İktidarın "Türklükten" ne kadar rahatsız olduğunun ortaya çıktığıdır yapılan.

Maddede ki diğer değişiklik nedir?"301. maddede yer alan, ''Türklüğü aşağılamanın yabancı bir ülkede, bir Türk vatandaşı tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte bir oranında artırılır'' hükmü çıkarıldı." Bu maddenin tamamen çıkarılmasından ne anlamalıyız?
Bundan böyle devlet düşmanları Türkiye hakkında ki hakaretlerini dış devletlerde sıraladıktan, içlerini döktükten sonra Türkiye"ye bir şey olmamış gibi dönebilirler.

Biliyorsunuz Orhan Pamuk birader, "Türkler 1,5 milyon Ermeni"yi kesti." Gibi iftirasını AB üyesi bir ülkede söylemişti. AKP iktidarı bir takım işbirlikçilerin yurt dışında da Türk Milleti aleyhine her türlü hakareti, iftirayı atmasının önünü açmıştır.
Artık istedikleri gibi hainane konuşabilirler, suç değil.
Yazinin tamami icin:
http://www.aydinpost.com/author_article_detail.php?id=3010

No comments: