Wednesday, April 9, 2008

Lokmacı Kapısı Komedisi

Neval Kavcar

Sürekli taviz verilerek "Kalıcı Barış" sağlanır mı? KKTC'nin bağımsızlığını ilân ederek kalıcı barış sağlamak yerine, Rumların tahakkümüne boyun eğilmesi, hem Türkiye'nin hem de adada ki Türklerin ulusal güvenliğini tehdit etmektedir. Lokmacı Kapısının açılışı bu sebeple traji komik bir oyundur. Adada kalıcı ve barışçıl bir tek çözüm vardır. O da Rumlar ve Türklerin şu an olduğu gibi ayrı iki devlet halinde kalmasıdır. BM ve AB'nin bunu anlayarak kabul etmesi ile çözüm süreci başlar.

Şu ana kadar yapılanlar Türk tarafını tava getirme hareketidir. Kayıtsız şartsız egemenlikten vazgeçilip, kayıtsız şartsız Rumların egemenliğini tanıma egzersizleridir. Türklerin "bağımsızlık" arzusu yapılan her girişimle yerini umutsuzluğa bırakmakta, Rumların egemenliğini tanırlarsa AB'ne gireceklerine inandırılmaktadır.

Adada ki oyunda son perde "Lokmacı Kapısı"dır. Bu kapı açılınca Türkler ve Rumlar için kalıcı barış gelecek havası pompalanmaktadır. Rumların tek gayesinin Türklerin elinde ki toprakların tamamına sahip olmak isteği göz ardı edilerek oyunda figüran olmaktadır Talat. Yunanistan'ın tek kurşun atmadan Batı desteği ile kurulduğunu hatırlatarak ayni adımın Kıbrıs Adasında atıldığını görmek gerekir. "En iyi Türk ölü Türk'tür ya da en iyi Türk devletsiz olandır" şeklinde anlaşılacak, sahte barış girişiminin temelinde bu vardır. "

Yazinin Devami ve Tamami icin:
http://www.geliboluhaber.net/yazar.asp?yaziID=517

No comments: