Friday, October 23, 2009

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. General Servet Cömert:Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tasfiye mi ediliyor?
Şehitlerimiz, Gazilerimiz yakanıza yapışmayacak mı?
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. Gen. Servet Cömert bugün (22 Ekim 2009) İP İstanbul İl Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek Tayyip Erdoğan ve Mehmet Ali Talat arasında geçen karanlık telefon konuşmasını yorumladı. Cömert’in açıklaması şöyle: Rauf Denktaş Kimdir?Bütün yaşamını Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne, bağımsızlığına ve refahına vakfetmiş büyük bir liderdir.
Kurucusu olduğu KKTC’nin varlığını her şeyin üstünde tutan büyük bir vatanseverdir.
Anavatana bağlılığını hiç kimsenin ölçemeyeceği bir büyük Türk’tür.Bu büyük insanı bulunduğu konumdan uzaklaştırabilmek için, dışarıdan ve içeriden her türlü çirkinliği yapmaya çalıştılar.İşçi Partisi’nin 17 Ekim 2009 tarihli “basın açıklaması”nda, 24 Nisan 2004 tarihindeki, “Annan Planı” referandumundan hemen sonra, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Mehmet Ali Talat arasında geçen bir telefon konuşmasına yer veriyor. Bu telefon konuşması, o dönemde KKTC Cumhurbaşkanı olan Sayın Rauf Denktaş’ı ele alan ve hoş olmayan ifadeler taşıyan konuşma.

O dönemde Sayın Denktaş’ı, bir süre sonra Sayın Serdar Denktaş’ı konu alan konuşmalar hatırlardadır ve adeta “Denktaş” adının politik hayattan tamamen silinmesi isteniyordu. Keza “KKTC” adının da dile getirilmesinden hoşlanılmıyor, çünkü dış güçlerin istekleri budur!...

Annan Planı:Kıbrıs sorununa çözüm alternatiflerinden biri de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından ortaya konan kapsamlı öneriler, 11 Kasım 2002’de taraflara sunulmuş ve plan üzerindeki görüşmeler Aralık 2003 tarihine kadar sürmüştür.

14 Nisan 2004’te öngörülen referandum yapıldı ve Rumlar % 76 HAYIR, Türkler % 65 EVET oyu kullandı. Rumlar Türklerle birlikte yaşamayı istemedi.

Ancak o tarihlerden bu yana KKTC Cumhurbaşkanı M. Ali Talat, her fırsattan istifade ile Rumlarla görüşmek için çaba sarf etti.

Oysa Sayın Talat ne AB’nin ne de Rum tarafının ne demek istediklerini anlayamadı, anlayamazdı.
Çünkü Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de onlarla birlikti ve Kıbrıs’ta BM’nin görevi olan bu konuyu maalesef AB üstlenmişti ve ABD’de AB’yi destekliyordu.

Annan Planı Ölmüştür.Aslında Kıbrıs’taki sorun 25 Nisan 2004’te sona ermişti. Gerek KKTC gerekse Türkiye avantajlı olacaktı, çünkü Rumlara herhangi bir taviz vermeyecekti.

Türklerin elindeki arazi % 37’yi buluyordu, Annan Planı ise % 27’i öngörüyordu. Özellikle Kıbrıs Türklerini eritecek olan nüfus değişiminden de kurtulmuş olacaktı. Avrupa, kendi ilkelerine ihanet etmiştir.Federasyon tezi de ölmüştür.
KKTC varlığını sürdürecektir.
KKTC’nin Oluşunda Yer AlanlarKıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanmasını isteyen EOKA teşkilatı, Kıbrıs Türkünü soykırımla karşı karşıya bırakmıştı ve bunun örneklerini de gerçekleştirmişti.

Kıbrıs Türkünün can ve mal güvenliğini sağlamak üzere; Türk Silahlı Kuvvetleri 20–22 Temmuz 1974 ve 14–16 Ağustos 1974 tarihlerinde Barış Harekâtı’nı gerçekleştirdi.

Gerek Barış Harekâtı, gerekse muhtelif dönemlerdeki çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ve Mücahitlerden verilen şehit ve yaralılar…

ve bugün onlardan yaşayan Gaziler… aileler…Sormayacaklar mı neden öldüklerini?...

Sormayacaklar mı uğruna öldükleri, kan döktükleri toprakları?...
Biz soracağız!...
Kıbrıs Türk Gençliği!
Özüne dön…
Egemenliğine, vatanına ve devletine sahip çık.
www.ip.org.tr
-- İşçi Partisi İzmir İl ÖrgütüGazi Bulvarı Nurhan İşhanı No : 5 Kat : 3 Gümrük Konak-İZMİRTel:0232 483 95 45 www.ip.org.tr

No comments: