Thursday, December 17, 2009

Kurt Parlamentosu!../ Umit Zileli

Ilahi adalet bu olsa gerek!..

Gecen hafta, Resadiye’de yedi askerimizin sehit edilmesinin ardindan iktidar cevrelerinde ve yanasma medyada yer alan “PKK olamaz..

Kesinlikle Ergenekon yapmistir.. 1993’te 33 erimizin sehit edilmesi olayina ne kadar da benziyor” yollu, hem tarih bilgisinden yoksun, hem de PKK’yi aklamaya soyunan hezeyanlari ele almis, ’93 katliamini Ocalan’in emriyle o zamanin bolge sorumlusu Semdin Sakik’in yaptigini kendi ifadeleri ve de itiraflariyla anlatmistim…

Daha yazimin murekkebi kurumadan, PKK saldiriyi ustlendi, hem de hicbir kuskuya yer birakmayacak denli acik ve net bir uslupla!.. Pekii, gunlerce hic utanmadan, sIkilmadan olayi Ergenekon’a yamamaya calisan, PKK’yi koruyup kollayan bu cevreler ne yapti dersiniz?.. Inanilmasi guc ama cok kizdilar!..
Evet, bu alcakca saldiriyi PKK ustlendigi icin akil almaz derecede ofkelendiler!..
Iktidarin zirvesi ve isbirlikcileri gercekten olaganustu bir bulus gerceklestirip, su vecizeyi yumurtladilar:
- PKK yapmis olabilir ama belki de birilerinin taseronlugunu yapti!.. Yorumlar o denli cirkinlesti, o kadar rezillesti ki, DTP’li bir muhterem aynen su aciklamayi yapti:
- PKK eylemi ustlenmemeliydi!!! Kapatma davasi surerken PKK’nin eylemi sahiplenmesi siyaseten yanlisti… Yani bu arkadasa gore PKK eylemi yapmis bile olsa ustlenmeyecekti. Boylece ne olacakti? Isbirlikci koronun “Ergenekon” senaryosu hayat bulacakti!.. Ama ustlenince plan bozuldu.. - Ve DTP kapatildi!.
***Isin ozu de buydu aslinda!..
PKK, toplumda oyle bir infial, oyle bir ofke patlamasi saglamaliydi ki, DTP kolaylikla kapatilabilsin!..
Peki, teror orgutu ve Imrali’daki mahkûm, DTP’nin kapatilmasini nicin herkesten daha fazla istiyordu?.. Cok basit; son kullanma tarihi gecmisti de ondan!.. Artik yeni bir asamaya gecmenin tam sirasiydi:
- Kurt Parlamentosu!..Dikkat edin; kapatma kararinin ardindan DTP’de bir bocalama oldu. Sine-i millet karari hemen alinamadi. Bu arada avukatlar Imrali’ya kostu. Iki gun sonra DTP’nin tavri netlesiverdi. TBMM’yi bosaltan ve istifa dilekcelerini bugun Meclis Baskanligi’na verecek olan milletvekilleri artik Diyarbakir’da Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bunyesinde calisacaklar!..
Dun The Taraf gazetesinde Kurtulus Tayiz imzasi ve “Kurt Parlamentosu Yolda” basligi ile yer alan haber, neler olacagini gayet guzel anlatiyor: “2007’de Diyarbakir’da kurulan DTK, kucuk bir parlamento niteligi tasiyor. 100 kisilik ‘Daimi Meclis’i olan DTK’nin 900’den fazla uyesi ve kucuk bir yurutme kurulu bulunuyor. DTP milletvekillerinin katilimiyla, DTK artik fiili bir parlamento gibi calisacak.
PKK de milletvekillerinin artik DTK bunyesinde calismalarini istiyor. DTK de zaten fiili olarak Kurtlerin parlamentosu konumunda…”
Yaa iste boyle; simdi anladiniz mi yedi evladimiz nicin sehit edildi?.. Simdi gorebiliyor musunuz, gunlerdir ulkenin dort bir yani niye yangin yerine cevrildi?..
Simdi anladiniz mi DTP’nin kapatilmasi icin nicin canla basla calistilar, TBMM’deki siralari nicin acilen bosalttilar?..
- Son asamaya gecebilmek icin!!!

No comments: