Friday, May 29, 2009

BEYAZ SARAYIN ARAÞTIRMASI: ERMENÝLER 2 MÝLYON MÜSLÜMAN OSMANLIYI KATLETTÝ
Takvim
ABD eski Baþkaný Reagan’ýn danýþmaný Fein: “Beyaz Saray araþtýrma yaptý Ermenilerin 2 milyon Müslüman Osmanlý’yý katlettiði ortaya çýktý. Ermeniler, kendi arþivlerini açmýyor, çünkü bu gerçeðin ortaya çýkmasýný istemiyor…”

ABD Baþkaný Ronald Reagan’ýn hukuk danýþmanlýðýný yapan Bruce Fein, sözde Ermeni soykýrýmý iddialarýný deðerlendirdi.

Ermenilerin bu iddialarýnýn son derece asýlsýz olduðunu belirten Fein, Reagan’ýn baþkan olduðu 1981′de bu konunun Beyaz Saray tarafýndan araþtýrýldýðýný ve iddialarýn asýlsýz olduðunun belgelendiðini söyledi.

Ýþte sözde Ermeni soykýrýmý konusunda Fein’in açýklamalarý: Osmanlý Ýmparatorluðu’nun azýnlýklara karþý “müthiþ” sayýlabilecek bir özen gösterdiði gerçeðini unutmamak gerekir. Azýnlýklar, kendi dini özgürlüklerini ve hayatlarýný son derece rahat bir þekilde sürdürdü.

Çeteler, Osmanlýlarý Öldürdü Ermeni terör çeteleri I. Dünya Savaþý sýrasýnda Fransa ve Rusya ile birlikte Osmanlýlarý öldürdü.
Bu rakamýn 2 milyon civarýnda olduðu bir gerçek. Ermeni kayýplarýnýn ise 500 bin civarýnda olduðu araþtýrmalarla kanýtlandý. Burada asýl önemli konu, Ermenilerin ihanetidir. Osmanlý da kendisini savundu.

Özellikle ABD’de yaþayan Ermeniler, soykýrým yalaný ile büyük rant saðlýyor. ABD yönetimi de büyük paralar döndüðü için Ermenileri karþýsýna almak istemiyor. Ermeniler ýsrarla kendi arþivlerini açmýyor. Çünkü yýllardýr soykýrým yalaný ile dönen rantý kaybetmek istemiyorlar. Arþivler açýldýðý anda gerçek ortaya çýkacak.

http://www.idizayn.com/avim/bultentekli.php?haberid=5080

No comments: