Tuesday, June 2, 2009

Başbakan Erdoğan'a ağır hakaret
Tayyip, olmayan tarih ve coğrafya bilgisiyle hangi faşizanlıktan bahsediyor?
Kimi kovdu Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar diyen Çölaşan'dan ağır ithamlar...

BAŞBAKAN Erdoğan'ın, geçtiğimiz hafta Düzce'de düzenlenen mitingde, "Faşizan yaklaşımla etnik kültürler göçe zorlandı" demesi büyük tartışma yarattı, Başbakan'ın açıklamalarını eleştirenler olduğu gibi destek verenler de oldu.

Emin Çölaşan, Kanalbiz televizyonunda CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ile birlikte hazırlayıp sunduğu Ankara Rüzgârı programında Başbakan'ın çok tartışılan açıklamalarını yorumladı.

Okuryazar değil
Tayyip'in geçtiğimiz hafta çok tartışılan bir açıklaması vardı. Tayyip, Düzce mitinginde "Faşizan yaklaşımla etnik kültürler göçe zorlandı" dedi. Tayyip okur-yazar bir adam değil. Tarih bilmez, coğrafya bilmez... Kürsülere çıkıp, danışmanlarının onun eline verdiği yazılı kâğıtlarla konuşur. Konuştukları kendi laflan değildir. Karşısında kimsenin fark etmediği camlar vardır.

O camlardan, danışmanlarının daha önce hazırladığı konuşma akar. Tayyip, sağa bakarak, sola bakarak sanki konuşuyormuş gibi o metinleri okur. Tayyip, olmayan tarih ve coğrafya bilgisiyle hangi faşizanlıktan bahsediyor?

Kimi kovdu
Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar?
Çıkıp bu cümlesinin bir altını doldursun. "Biz şu tarihte, falanca etnik grubu ülkemizden kovduk" desin. Başbakan olarak bir laf edeceksen, tarih bileceksin, coğrafya bileceksin. Tarihi bileceksin derken de milattan öncesini değil, Türkiye'nin tarihini bileceksin. Fransız İhtilalı'ndan sonra yaşanan olaylar hakkında bilgi sahibi olacaksın, yeni bir çağ başlatan Rönesans ve Reform'dan da biraz anlayacaksın. Soydaşlarımız sürüldü
Tayyip'in bilmediği tarihimize bir bakalım...

1800'lü yıllarda Rumeli'deki Türk toprakları işgale uğramaya başladığı zaman, oralarda yaşayan soydaşlarımız akın akın Anadolu'ya geldi. Ama o insanların yeri yurdu Rumeli'ydi. Neden geldi bu insanlar ata toprağını bırakıp Anadolu'ya?

O insanlar Anadolu'ya sürüldü. 1812 Balkan Savaşı'nın sonuna kadar devam etti bu sürgün. Girit... Türk toprağı olan bu ada Yunanistan tarafından işgal edilip, oradaki insanlara zulmedilmeye başlanınca binlerce Türk anayurduna dönmek zorunda kaldı.

Birçok Türk, Balkanlar'dan kovuldu. Balkanlar'da Türklerin yaşadığı acılardan bahsedersek Ermeni'lerin sözde soykırımı diye anlatılanlar çok hafif kalır.

0 göç zorunluydu
Eğer Tayyip'in 'faşizm'den anladığı, Cumhuriyet'in ilk yıllarında yaşanan zorunlu göç ise o dönemde yaşanan mübadele, Türkiye'nin bağımsızlığını bütün dünyaya kabul ettirdiği ve bunların bir türlü kabul edemediğihatta reddettiği Lozan Anlaşması gereğiydi.

Ucuz siyaset yapıyor Lozan Anlaşması'na göre; Yunanistan'daki Türklerle, Türkiye'deki Rumlar değiş tokuş edildi. Bu zorunluydu. Çünkü savaş bitmişti ve Türkiye Cumuhuriyeti kurulmuştu. Ve iki taraf da kendi soydaşlarını kendi ülkelerine çekmek için anlaşma imzaladı.

Çok ucuz siyaset yapıp, kendi ülkesini 'faşizmle' suçlayan Tayyip'in dediğinin aksine biz kimseyi kovmadık.Ayrıca Lozan'a göre Bulgaristan'da yaşayan Türklere tanınması gereken haklar gasp ediliyor.
Orada yaşayan Türklerin isimleri zorla değiştiriliyor. Türkçe eğitim hakları engelleniyor. İbadet özgürlükleri kısıtlanıyor.

Peki aynı Tayyip bu zulme neden sessiz kalıyor? Orada yaşanan Türklerin isimleri zorla değiştiriliyor.Türkçe eğitim hakları engelleniyor. İbadet özgürlükleri kısıtlayor. Peki aynı Tayyip, neden bu zulme sessiz kalıyor?

Yahudileri biz koruduk
Bizi faşizmle suçlayan Basbakan şunu da bilsin, Osmanlı döneminde engizisyondan kaçan Yahudilere biz kucak açtık.

Almanya'da Hitler faşizminden kaçan Yahudileri yine biz koruduk. Daha geçtiğimiz yıllarda İsrail Devleti tarafından bir Türk diplomata Yahudileri Alman faşistlerin elinden kurtardığı için onur ödülü verildi.

Otorite kurmuş ama
Bu gerçekten hiçbir şey bilmiyor ben en çok ona üzülüyorum. Türkiye'yi hiçbir şey bilmeyen bir adamın yönetmesine...

Kendisi de ülkeyi yönettiğini sanıyor, Bir otorite kurmuş ekibi arasında. Herkes, "Sayın Baş-bakanımız" diye karşısında el pençe divan duruyor... Ama o hiçbir şey bilmiyor, Sadece çok iyi bir şark kurnazı...
http://www.sonsayfa.com/Haberler-basbakan-erdogana-agir-hakaret-114344.html

No comments: