Monday, February 2, 2009

Ermeniler de bizden özür diliyor!

Kaynak: internethaber / Tarih/Saat: 01 Þubat 2009 Pazar, 14:16:55 / Link : www.internethaber.com

Türkiye'den sonra özür sýrasý Ermeniler'e geldi. Ermeni aydýnlarý bir özür metni hazýrladý. Metin dünyadaki Ermenilerin imzasýna sunulacak.

Türkiye'de birçok kesim tarafýndan tepkiyle karþýlanan "Ermenilerden özür diliyorum" kampanyasý Ermeni aydýnlarý harekete geçirdi. Özür sýrasý onlara geldi. Baskýn Oran Radikal'deki yazýsýnda Ermeniler'in Türkiye'den özür dileyeceðini duyurdu.

Avustralya’nýn Sydney kentindeki Macquarie Üniversitesi Öðretim Üyesi ve Türk Ermeni Diyalog Grubu Eþbaþkaný Dr. Armen Gakavian tarafýndan ‘özür diliyorum’ kampanyasý çerçevesinde imzaya açýlacak olan bildirinin taslaðýnda þu cümleler yer alýyor.

“Ermeni halký adýna iþlenen cinayetler için özür diliyor, bunlarýn acýsýný duyan masum Osmanlýlarýn ve Türklerin duygularýný paylaþýyorum.”
ABD’den Prof. Dennis Papazian’ýn da desteklediði taslak bildiriye önümüzdeki hafta son hali verilecek ve dünyadaki bütün Ermenilere imzalamalarý için ulaþtýrýlacak.
Kampanyanýn önemli isimlerinden Papazian, Michigan’daki Ermeni Araþtýrmalarý Merkezi’nde Tarih doktorasý sahibi bir araþtýrmacý olarak tanýnýyor. Papazian, Ermeniler konusundaki düþünce ve yazýlarýyla bilinen Taner Akçam ile ayný üniversite bünyesinde çalýþmalar yapýyor.
Ermeni aydýnlara bu adýmý attýran olayýn, Türkiye’de baþlatýlan ‘özür diliyorum’ kampanyasý olduðunu, Dr. Armen Gakavian reddetmedi.
Radikal’in sorularýný yanýtlayan Gakavian, “Yürüteceðimiz kampanya ile Türkiye’deki aydýnlarýn ‘özür dileme’ kampanyasýný tüm yüreðimizle karþýladýðýmýzý göstereceðiz. Hazýrlanan bildiri, Ermeni çetecilerin iþlediði cinayetler ve ASALA eylemlerinden ötürü Türklerden özür dilemeye yöneliktir. Geçmiþte yaþanmýþ ve gelecekte meydana gelebilecek her türlü þiddeti reddediyoruz. Umarým kampanya baþarýlý olur.” dedi

No comments: