Tuesday, January 12, 2010

Atatürk döneminin ürünüydü
\he Wall Street Journal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Atatürk döneminin ürünüydü” dediğini yazdı. Erdoğan’ın Türk ekonomisini IMF’ye bağlı laik seleflerinden daha iyi idare ettiğini belirten WSJ, bir süre ...
The Wall Street Journal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Atatürk döneminin ürünüydü” dediğini yazdı. Erdoğan’ın Türk ekonomisini IMF’ye bağlı laik seleflerinden daha iyi idare ettiğini belirten WSJ, bir süre önce vefat eden ünlü Türk prodüktör Ahmet Ertegün’ün “Erdoğan dürüst ve Türkiye’yi ileriye yönlendirecek usta ellere sahip” sözlerine yer verdi. Gazetenin yazarlarından Robert L. Pollock Erdoğan ile yaptığı söyleşide şu yorumu yaptı: “Unutulmamalı ki Türkiye, kamu yaşamında İslamın etkisini bastıran, geleneksel giysiyi yasaklayan ve tüm toplumun Latin alfabesiyle okuyup yazması direktifini veren Atatürk adındaki gayretli bir çağdaşlık yanlısının eşsiz eseridir.”
Erdoğan’ın Atatürk’le ilgili soruya İngilizce“happened-yaşandı” sözcüğüyle karşılık verdiğini belirten Pollack röportajını da şöyle bitirdi: “Doğal bir şekilde yanıtlıyor, özetle: Atatürk... Yaşandı... O döneminin bir ürünüydü. Bugün sahip olduğumuz Türkiye, o yerleşmiş sütunların üzerine inşa ediliyordu’ diyor.”
BAŞBAKANLIK YALANLADI
Başbakanlık ise, Erdoğan’ın WSJ’a ‘Atatürk Dönemi bitti’ yönünde bir ifade kullanmadığını, aksine çağdaş cumhuriyetin temellerinin Atatürk döneminde atıldığına vurgu yapıldığını belirterek, İngilizce “Happened” kelimesini kullanmadığını da vurguladılar.
http://www.tumgazeteler.com/?a=2264877

No comments: