Wednesday, January 20, 2010

Ülkenin En Gözde Mesleği : Katillik

Açık İstihbarat

Türkiye'de en son gelişmeler, katilliğin en gözde meslek haline geldiğini netleştiriyor. Yıllarca on binlerce kişinin kanına giren Gladio'nun Türkiye'nin kaderine İliştirdiği Terörist Öcalan, hücresinden yazı yazmaya , örgüt yönetmeye devam ederken; medya tarafından siyasi lider muamelesi görüyor.

Keza; bugün Ağca isimli, Gladio'nun diğer bir iliştirilmiş teröristinin basın toplantısına tanıklık edeceksiniz. Askerden kaçmak için son zamanların en komik bahanesinin arkasına sığınan Ağca; havari mavisi giysileri ile karşınıza çıkıp kontrollü meczup rolünü oynayacak ve o "muhteşem" İngilizce'si ile bir yandan Hollywood'da bir rol, bir yandan hayatını kurtarmaya çalışacak.

Bu tabloyu; Şemdin Sakık isimli teröristi, karşısına alıp, bir sivil toplum eylemcisi muamelesi Can Dündar tamamlıyor. Diyarbakır Cezaevi'nde özel izinle yapılan röportajında, Sakık'ın umutsuz aşk hikayesini gözümüze sokuyor. Bir katili takım elbisesi ile karşımıza adam olarak oturtuyor.

Aşk; Can Dündar'ın elinde yavşaklaşıyor, sıradanlaşıyor, bir katilin riyakar gülümsemesine bürünüyor. Bu ülkede; tercihinize göre, onbinlerce masumu uyuşturucu parası için öldürüp kendinizi halk lideri de ilan ettirebilirsiniz...

Bir gazetenin genel yayın yönetmenini katledip, çıkışınızda film yıldızı havalarına da girebilirsiniz.

Ya da ; terörist yamağından başka bir şey olmayıp, kendinize entellektüel aşık portresi de çizdirebilirsiniz.

Dink'in eşi ; "Bir çocuktan katil yaratan karanlığı" sorgulama gereğinden bahsetmişti.

Bu soruya ; "bir yavşaktan gazeteci yaratan aymazlığı" sorgulamak gereğini de eklemek gerekiyor.
Açık İstihbarat
http://acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=8546

No comments: