Saturday, January 31, 2009

Erdoğan: Tavrım Moderatöre

Neval Kavcar
31 Ocak 2009 Cumartesi


Tayyib Erdoğan eğer ki Davos’ta şunu deseydi:
“Filistinlileri haksız yere öldürüyorsunuz. Türkiye olarak buna tahammül edemiyoruz. Şu andan itibaren İsrail ile yapılan tüm antlaşmaları gözden geçireceğiz.”


O zaman, helal olsun derdim. Şimdi “hala mı BOP eş başkanlığı mı?” diyorum. Hatta yazık değil mi Filistinlilere? Sonra Irak’ta katledilen bir milyonun üzerindeki Müslüman için Bush’a dedi mi, “Siz insanları öldürmeyi iyi bilirsiniz” diye.?

Yedi yıl iktidarda olup, yasa çıkarmak ve devletin malını satmaktan başka icraatı olmayan Başbakanı, Batılı dostları çok sever. Üstelik ABD’nin Orta Doğu’yu şekillendirme projesinde kendileri Eş başkan oluyor. Yani BOP Eş Başkanı. Bu iş mahkemeye konu olmuştu, parti kapatılmayınca görüşülemedi. Böyle de anlaşılmaz yasalarımız var.

Davos’ta ki sahne ciddi olsa idi, ardından İsrail Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arar mıydı? Bizim medya “Perez özür diledi” diyor, Perez’se “dilemedim.” Davos kahramanı Erdoğan. Göğsünde “Davut Boynuzu” nişanı sırıtıyor, ama olacak o kadar.

Tayyib Erdoğan orada, Dünya’nın bilmediği neyi açıkladı? Söyledikleri medyada çıkan haberler. Savaşın ardından Dünya’dan özür dileyen İsrail’di. Davos’ta “haklıyız” dedi Perez. İsrail zaten hep haklı değil midir? Ardından Erdoğan’ın “en kahraman Başbakan” olarak salondan çıkışı, o gidenleri terk edişi..

Ortalığı toz duman etmiş Erdoğan uçağa atlayıp Türkiye’ye dönüyor. O dönerken TRT 2, İstanbul’da insanların havalimanına akın ettiğini söylüyor. Üstelik saatlerce alt yazılı ve elleri bayraklı insanları gösterip, reklam yapıyor. Bu arada Belediye, gece mesaisini geç saatlere sarkıtıyor.

İstanbul AKP teşkilatı da Erdoğan’ın evinin olduğu yola çiçek serpiyor.

“Yollarına gül döktüm” misali.

* * *

Avrupa, Asya ve Dahi Şark’ın Kahramanı

Haber Dünya’ya flaş olarak geçiyor. Arapların Amerikancı medyası, Erdoğan’ı kahraman ilân ediyor. Garibim Filistinliler, Gazze’de miting yaptılar bu durum için. “Davos fatihi” adlı destek sitesi de açılmış, hayırlara vesile olsun.

29 Mart geliyor, pabuç pahalı. Dostları onu ne pahasına olursa olsun orada tutmaya çalışıyor. Seçimler yerel ve muhalefet bu defa sandıklara sahip çıkacak. Yıpranmışlık, yolsuzluk boylarını aştı. Saadet Partisi de kükremeye başladı. “Sahte kahramanlığı” halka anlatamazsın, milyonlara eve televizyonlar yolu ile girdi çoktan.

İsrail’e kök söktüren Hamas da yutmuş zokayı. “Hamas, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesur tavrını saygıyla selamlar" diyor.

O tartışma onu, otomatikman Müslüman Devletlerin gözünde kahramanlığa zıplatan sürecin başlangıcı olmuştur. İtibarı yiten AKP’ni de birkaç puan yükseltmiştir.

Nobel Barış Ödüllü Şimon Perez ve Oscar’a aday Tayyib Erdoğan’ın karşılaşmasında, Erdoğan’ın golü Türkiye’nin kalesine girdi?

Neden dersiniz?

* * *

Amerikan Yahudi Komitesi

Dünya’da ilk defa Müslüman bir devlet adamına “Cesaret ödülü” veren, AJC (Amerikan Yahudi Komitesi) Başbakanın tavrını “kepazelik” olarak yorumluyor. Alın işte Erdoğan’ın o ödülü geri vermesi için bir sebep daha.

Bu arada Şimon Perez’in “Nobel barış” ödüllü olduğunu hatırlıyoruz. Bakın görün, Nobel kimlere veriliyor? Hani, Orhan Pamuk “Nobelli” diye yere göğe sığdıramayanlar var ya onlara bu sözüm.

Velhasıl efendim, “barışçı Perez”e, Erdoğan sözlü saldırı da bulunmuş, Yahudi komitesine göre.

Bakalım daha neler olacak? Bizim ki Cesaret madalyasını geri veremiyor, bari onlar istese.
* * *

Son Gelişme

“Erdoğan: Tavrım moderatöre

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos'ta, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile katıldığı Gazze konulu paneldeki tepkisinin, oturumu yöneten moderatöre olduğunu belirterek, “Herhangi bir şekilde ne İsrail halkını ne Cumhurbaşkanı Perez'i ne de Musevi halkını hedef aldım” dedi.” ( 30 Ocak 2009 - Hürriyet)

Kimi hedef aldı peki?

29 Mart 2009 yerel seçimini ve iç kamuoyunu.

Onca bağırtının ardından, “tavrım moderatöre” diyor.

İnanmadım demekte, haksız mıyım?

Peki, inananlar ne diyor bu işe?


nevalkavcar@yahoo.com

http://www.sonsayfa.com/Kose-Yazisi-erdogan-tavrim-moderatore-878-48.html

No comments: