Friday, November 21, 2008

Çanakkale'de Troya'nın rövanşını aldık!

(3500 yıl sonra, 18 Mart 1915), Sakarya'da Gordion'nun rövanşını aldık!
(2500 yıl sonra 19 Eylül 1921)
Böyle biline!*
Troya'nın Rövanşı Çanakkale, Gordion'un Sakarya!
Mahiye Morgül - 21.11.2008

Mustafa Kemal Paşa, İngiliz ordularını Çanakkale'den geri püskürttüğü zaman, "Troya yenilgisinin rövanşını aldık" demişti.

Sonra Sakarya'da, aynı İngiliz namussuzlarının üzerimize saldığı Yunan ordularını geri püskürttü Mustafa Kemal Paşa. Anadolu'da bir ışık doğdu o gün.
"Türklerin makus talihini yendiği gün" diye tarihe geçti, Şanlı Sakarya şiirleri yazıldı, marşları bestelendi. Sakarya savaşının geçtiği yer Polatlı'dır, antik adıyla Gordion, Frig kenti. Hani şu Roma'yla sorunlu olan, vergi vermemekte direnen, bu yüzden İskender'in bu kör düğümü kılıçla kestiği yer. Yani İskender'in Frigya uygarlığını yağmalayıp yerle bir ettiği yer.
Kralları, Mu Atası Midas, Pan halkından yana olduğu için, yani Anadolu halkından yana olduğu için kulaklarını çeken Yunan Tanrısı Apollon, İskender'i bu cezayı infaz etmesi için göndermiş gibiydi. Midas'ın kulağını öyle çekti ki, eşek kulağı kadar uzadı kulakları. Sakarya nehrinin sazları hâlâ bunu fısıldar…
Gordion'u İskender'in nasıl yerle bir ettiği (MÖ.325 civarı), "İskender'in kör düğümü kılıçla kestiği yer" diye anlatıldı.
Gordion halkının yaşadıklarını kimseye anlatmaması için Midas'ın kulakları eşek kulağı olacak kadar büyük çekildi. Yine de yerin kulağı vardı, yağma ve talan haberleri Karadeniz'in kuzeyinden duyuldu, atına atladığı gibi koştu geldi İskit Türkleri, Orta Anadolu'da atlarını soluklandırdılar, 1.Büyük Bedri'nin Anadolu Birleşik Ordularına katıldılar (MÖ.301). İskender'in bıraktığı yağmacı 80 bin Yunan askerini Ege Denizi'ne süpürdüler.

Kimi Alman Samici arkeologlar, Hititlerin kuzey batıdan gelen barbar bir halk olduğu masalını uydurdular, Frig (Ferik/Faruk) uygarlığını onlar bitirmiş gibi. Oysa gelenler, Azizlerin/Hititlerin atadan akrabalarıydı, yardıma gelmişlerdi. Saka/İskit/Got Türklerinin bu özelliği hep vardı, darda olana yardıma koşarlardı. Onlar Kırımlı Dat-er/Tatar Türkleri idi ve Mitri-date'nin ordusunda en uzun soluklu savaşçılar onlardı. Büyük Atilla da Almanları bıktıran Roma saldırılarını durdurmak için yardıma gitmemiş miydi? Saka Türkleri, Gordion'a yardıma gelmiş ve buraya/oriya adlarını vermişlerdi; Saka-oriya/Sakarya. Alman Samici arkeologların zannettiği gibi, Frigleri yok eden İskitler değil, İskender'in kılıcıdır, daha doğrusu İskender'i öne süren Cenevizli Yahudi asıllı korsan tayfası, yağmacı Ekuestriani süvari bölüğüdür.

Sakarya diyorduk, yani Saka Türklerinin yeri. Antik adı Sangarya; ng harfleri gırtlak sesidir, zamanla K sesine evrilmiştir. Zangarya ile Sakarya aynı isimdir. Ve bilinmelidir ki, Eskişehir'de Tatar Türklerinin varlığı bu kadar eskiye dayanır. İşte, bu Anadolu toprakları böyle uluların yeridir. 3.bin yılın küresel yağmacı haçlı seferini başlatanlar, bu toprakların neden bu kadar ulu olduğunu bilemezler, çünkü bu toprağı 3 bin yıldır kanıyla sulayanlar biziz, onun için bu kadar bereketlidir!
Tarih baba diyor ki, bu toprakların tarihi, yağmacıları denize dökme tarihidir.

Çanakkale'de Troya'nın rövanşını aldık! (3500 yıl sonra, 18 Mart 1915)
Sakarya'da Gordion'nun rövanşını aldık! (2500 yıl sonra 19 Eylül 1921)
Böyle biline!

No comments: