Tuesday, November 11, 2008

MUSTAFA " Sözde Belgesel Filmine çeşitli yorumlar.

Prof.Dr. SİNA AKŞİN ; Kötü niyetli bir film.

Prof.Dr. ALPASLAN IŞIKLI ; Can Dündar 'ın ATATÜRK hakkında fikirlerini biliyorum.Onunla aynı görüşte olmadığım kesin.

Yar.Doç. İSMET GÖRGÜLÜ ; Türkiye üzeride masum olmayan bir proje var.Bu filimde projenin hızlandırıldığını gördüm.Kemalizm'in tasfiye edilebilmesi için onun kurucusunun Türk Milletinin gönlünden tasfiye etmeniz gerekir.

Prof.Dr.YALÇIN KÜÇÜK ; Can Dündar AKP nin Mustafasını yapmış.Yakın tarihimizi tersinden ve Cumhuriyetsiz yazıyor.Bu filimde ona uygundur.

KURTUL ALTUĞ (Gazeteci) ; ATATÜRK'ü halkın gözünde küçükdüşürmek sureti ile Orduyu küçük düşürmek istiyorlar.

SUAY KARAMAN ( ADD Genel Sek. ) ; Emperyalizmin işbirlikçileri,Ulus Devlet Karşıtları,şeriatçılar ve numaracı Cumhuriyetçileryıllardır ATATÜRK'ü aşağılamağa,Devrimlerini yıkmağa çalışıyorlar.

FİKRET BİLA ; Vahdettini sevenler bu filimden memnun kalabilir.

HINCAL ULUÇ ; Filme gitmeyeceğim.Görmeyeceğim yazmayacağım.Filmi kimlerin sevip alkışladığını gördüm.

RUHAT MENGİ ; Hazırladığı 4 bandtlık Abdullah Gül belgeselinde nedense,kahramanın ( A. Gül ) hiç bir insani zaafını bulamayan Can Dündar.

MEHMET FARAÇ ; Bu filim salt ATATÜRK' ün başına çuval geçirmiyor,büyük önderin anısına da kare kare taaruz ediyor.

MEHMET ŞEHİRLİ ; Can Dündar'ın Mustafa'yı birilerinin maşası olarak çekmiş olabileceği düşüncesi geliyor insanın aklına.

DENİZ SOM ; Turgut Özal'ın parlatarak medya dünyasına armağan ettiği bu şahsın " Şah -eserini" kimlerin alkışladığı ortada.Liboşlar,işbirlikçiler,mandacılar,ikinci cumhuriyetçiler,kinciler,dinçiler,yobazlar,yalaka takımıf enerciler,hortumcular,tarikatçılar....

ORAY EĞİN ; Can Dündar yıllarca laiklik üzerinden para kazandı...Şimdi baktı ki konjoktür dönüyor,başka bir rantın peşine düştü.Can Dündar Said-i Nursi belgeseli üerinde çalışıyor bir süredir.Yani Fethullah Gülen Cem.ne göz kırpıyor.Kendini buraya entegre ederek oradan rant koparacak.

YILMAZ ÖZDİL ; Oskar hak edilmiş.Anafartalar 1 saniye , işgal 2 saniye.Tası tarağı toplayıp kaçmak için sığır sürüsünün çıkardığı toz bulutundan bilr tırsan...Sığır sürüsüyle düşman ordusunu ayırt etmekten aciz biri...Başkomutanlık Meydan Muharebesı desen...Taktiği başkasından araklamış zaten.Hak edimiş bence Oskar...En azından Nobel...

SABAHATTİN ÖNKİBAR ; Babası MİT görevlisi,kendinin ne olduğu meçhul.Gerçekte yapılan psikolojik bir operasyondur. Not; Yukarıdaki bütün yorumlar AYDINLIK Mecmuasının son sayısından kısaltılarak alınmıştır.

İşgaldeki hali sakın unutma,
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz,
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin ŞEREFSİZ.

No comments: